Home > Nieuws > Vakkanjers

Vakkanjers

Vijfentachtig jonge technische talenten strijden in maart en april om de Nederlandse titel in de finales van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016. Ons bedrijf is trots sponsor van de VakkanjerWedstrijden. De Vakkanjers zijn tijdens de finales in de Jaarbeurs Utrecht (TechniShow) en in het Klokgebouw in Eindhoven live te volgen via http://livestream.devakkanjers.nl/.

Aan de VakkanjerWedstrijden doen dit jaar zo'n 250 talenten mee uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. De beste 85 hebben zich geplaatst voor de finales: zij strijden in zestien wedstrijdvakken om de Nederlandse titel. De nieuwe kampioenen vertegenwoordigen ons land tijdens EuroSkills 2016 (1-3 december, Gotenburg). De finales vinden plaats in maart en april. 

De finale op 15-18 Maart 2016 vind plaats op de TechniShow in Jaarbeurs Utrecht met de volgende wedstrijdvakken: CAD-tekenen, CNC-draaien, CNC-frezen, Industriële Automatisering, Machinebankwerken fijnmechanisch (bij ROC van Twente), Onderhoudsmontage, Plaatconstructie en Mobiele Robotica. 

De finale op 6-8 april 2016 vindt plaats in het Klokgebouw in Eindhoven met de volgende wedstrijdvakken: Elektrotechniek gebouwen, Landbouwmechanisatie, Lassen BMBE/MIGMAG, Lassen TIG, Mechatronica, Metalen dakdekken en Sanitaire en verwarmingstechniek. Aanmelden is niet nodig.

De prijsuitreiking voor alle vakken is op vrijdagavond 8 april, na de laatste wedstrijddag in het Klokgebouw in Eindhoven. Klaas van Kruistum (o.a. Checkpoint, Klaas Kan Alles en Wie is de Mol?) presenteert de prijsuitreiking. U bent van harte uitgenodigd om de vakmensen van de toekomst live in actie te zien. Bent u niet in de gelegenheid om te komen, dan kunt u de Vakkanjers volgen via livestream.devakkanjers.nl. Kijk ook op www.facebook.com/vakkanjers/ voor de laatste updates, foto's en video's.


© Copyright HeKuTools B.V. - Powered by Maven-Design